Categorieën
Pagina's
Er zijn geen producten in de winkelwagen.
Menu


Je gasten zullen zich erg welkom voelen als hen deze servetten van Pichler geeft.
Deze servetsetjes misstaan op geen enkele tafel en de kleuren vrolijken het geheel op.
De servetjes zijn gemaakt uit dezelfde stof als het andere tafellinnen van Pichler.
Ze zijn feilloos afgewerkt met smalle zoon. De setjes worden geleverd aan zes stuks per kleur.

Een servet is een vierkante doek die wordt gebruikt tijdens het eten om de kledingte beschermen tegen eventueel gemorst voedsel. Daarnaast kan met het servet de mond (subtiel) worden afgeveegd, met name voordat men een slok neemt. Hiermee voorkomt men dat de lippen vieze vegen op het kristal achterlaten. Servetten behoren van stof te zijn (linnen), maar papieren servetten worden steeds vaker gebruikt.
Servetten dienen te combineren met het tafellaken. Vóór het eten is de servet opgerold en in een (vaak zilveren) servetringgestoken, of tot een rechthoek gevouwen. In beide gevallen bevindt de servet zich aan de linkerkant van het bord, links van de buitenste vork. Het servet wordt ook wel kunstig opgevouwen op het bord geplaatst (zie de afbeelding), of in een wijnglas gezet.
Tijdens het eten ligt het servet op de schoot. Dit kan op twee manieren. Ten eerste recht, dus met een zijde evenwijdig met de tafelen ten tweede diagonaal, dus met een punt naar de tafel. De laatste methode zou de beste zijn, omdat het servet het meeste vangt. Het servet met een punt bij de boord insteken of om de hals knopen, wordt als bijzonder ordinairgezien en verkleint bovendien de kans dat de kleding na morsen ongeschonden blijft.
Na het eten legt men het servet losjes naast het bord.  
 
 
 

Lang nadat de prijs vergeten is, wordt de kwaliteit nog herinnerd !